Acrylverf

Omdat ik thuis schilder in plaats van in een atelier, ben ik overgestapt op acrylverf. Er zijn een aantal thema’s die terug blijven komen in mijn werk. Als eerste de Muzes. Het creëren van de perfecte vrouwelijke schoonheid, maar dit bestaat niet. Lang, slank, buitenwerelds. Niet van vlees en bloed. Boven de mens. Mechanisch. Daarnaast houd ik van nachtelijke uitzichten in grote steden. De Neonverlichting. De weerspiegeling in ramen. Het licht uit  flattorens. In mijn recente werken probeer ik deze sfeer te pakken. 

Evenals de steden vind ik concerten ook fijn om te bezoeken door het licht en de sfeer, de rokerige achtergrond en felle gekleurde lampen en lasers die door de zaal schieten.

Ook haal ik inspiratie uit het interieur van ruimteschepen uit SciFy-series. Vreemde lichten die van de panelen stralen, mechanische compartimenten, en overal knoppen en leidingen. Mijn huidige werk grijpt ook terug op de nostalgie-wave die gaande is. Jaren 80 en 90 speelgoed actiefiguren, zoals Transfomers. Ik vind het een fijne afwisseling om in plaats van welgevormde organische vrouwen nu hoekige lompe robotvormen te schilderen. En ik kan felle kleuren gebruiken, want zo zijn de Transfomers nu eenmaal.